Zašto Zemun Vista ?
Moderna novogradnja, savremeni koncept stanovanja
i odlična lokacija su razlozi da upravo
Zemun Vista bude Vaš novi dom.
Zašto Zemun Vista ?
Projekat odlikuje 100 rezidencijalnih jedinica koje su prilagođene
zahtevima moderne porodice i osmišljene da omoguće
maksimalnu funkcionalnost i udobnost življenja.
Cara Dusana CAM 011 HIRES

Zelena bašta

Zelena bašta unutar samog kompleksa predstavlja bazu harmoničnog života. Prizemni prostor kompleksa predviđen je za trgovinske i uslužne objekte.

Fasada

Fasada izuzetnog dizajna i izgradjena od najsavremenijih materijala, čini Zemun Vista kompleks najatraktivnijim objektom u naselju.
Stan 05 Dnevna 001

Unutrašnjost

Unutrašnjost stanova je opremljenja troslojnim hrastovim parketom, aluminijumskom stolarijom i italijanskom granitnom keramikom u kuhinji i kupatilu.

Tehničke specifikacije

LOKACIJA

Stambeno – poslovni objekat nalazi se na uglu ulica Cara Dušana i Branka Pešića na katastarskoj parceli 16569 KO Zemun. Površina katastarske parcele je 2543 m2.

Pešački prilaz objektu je iz ulice Cara Dušana i omogućen je nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom. Kolski pristup garaži je iz ulice Branka Pešića.

 

Parcela je oblika četvorostranog poligona, a teren na parceli je ravan.

OPIS OBJEKTA

Objekat je slobodno stojeći, atrijumskog tipa i sastoji se od dve podzemne etaže, prizemlja, četiri tipska sprata i povučenog sprata (2Po+P+4+Ps). Osnovna namena objekta je stanovanje sa delatnostima.

 

Sa kolskog pristupa, dvosmernom grejanom kolskom rampom nagiba 15% silazi se na kotu -2.62 m na kojoj su projektovani ulazi u tri srednje garaže. Zbog položaja kolske rampe, ista će biti opremljena saobraćajnom signalizacijom. Garaža 1 je projektovana na prvom nivou podruma na koti -3.00 m i ima kapacitet 42 parking mesta.

Sa kote -2.62 m dvosmernim grejanim kolskim rampama nagiba 15% silazi se do kote -6.75 m na kojoj je projektovan podrum 2, odnosno parking mesta garaže 2 i garaže 3. Radi najracionalnijeg iskorišćenja prostora, za deo parking mesta u garaži 2 i garaži 3, primenjen je sistem Wohr Combilift 543 i Wohr Parklift 340. Garaža 2 ima kapacitet 43 parking mesta, a garaža 3 ima 51 parking mesto.

Ukupno je projektovano 136 parking mesta ( od kojih je 8 za invalide ) u tri srednje garaže.

Osim garaža, u podrumu 2 je projektovan i magacin površine 196.95 m2.

Pešački pristup podrumu 1 i 2 omogućen je putem centralnih vertikalnih komunikacija- liftova i stepeništa.

 

U nadzemnom delu, objekat se sastoji od dve spojene lamele koje formiraju atrijumsku formu ćiriličnog slova “ П “. Rastojanje između lamela je jedna visina objekta, odnosno 15m.

Obe lamele imaju poslovnu namenu u prizemlju i stambenu namenu na prvom, drugom, trećem, četvrtom i povučenom spratu.

U prizemlju obe lamele projektovan je po jedan lokal i stambeni ulaz sa vertikalnom komunikacijom- stepenište i po dva putnička lifta. Liftovi su predviđeni za prevoz putnika od garaže do povučenog sprata, ukupno 8 stanica. Pešački prilaz lokalima i stambenim ulazima je iz atrijuma.

 

Na etažama od prvog do povučenog sprata nalaze se stambene jedinice, ukupno 101 stan.

Na lameli 1 je projektovano po 10 stanova na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu, a na povučenom spratu 8 stanova.

Na lameli 2 je projektovano po 11 stanova na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu, a na povučenom spratu 9 stanova.

KONSTRUKCIJA

Objekat je rađen kao klasični skeletni sistem sa nosećim armirano-betonskim platnima,  stubovima i gredama na koje naleže armirano betonska ploča. Međuspratne armirano betonske ploče su debljine 16 cm sa kojih se opterećenje prenosi na noseće zidove i stubove različitih dimenzija. Objekat je fundiran na temeljnoj ploči dimenzija prema statičkom proračunu. Horizontalna hidroizolacija objekta postavlja se ispod temeljne ploče, preko sloja nearmiranog betona debljine d=5 cm i štiti slojem takođe nearmiranog betona debljine d=5 cm.

Vertikalna hidroizolacija se postavlja sa spoljne strane podrumskih ukopanih zidova.

Krov objekta je ravan sa nagibom od 2,5%. Preko armirano betonske ploče se postavlja premaz hidroizolacije-polimer cement iznad koga se radi parna brana. Zatim se postavlja ekstrudirani polistiren kao termoizolacija, preko koga se radi cementna košuljica u padu sa Pee folijom i na kraju kao završni sloj, hidroizolaciona PVC membrana koja je otporna na UV zračenja i sve atmosferske uslove.

Na terasama se preko betonske ploče radi izolacija PIR8 u dva sloja, zatim se preko lije armirana košuljica u padu 6 cm debljine. Preko košuljice se nanosi poliuretanska hidroizolacija i kao završni sloj se postavlja keramika na lepku.

OBRADA

Spoljašnja obrada

Sastav fasadnog zida je fasadni klima blok debljine 20 cm ili armirano-betonski zid debljine 20cm, preko koga se postavlja termoizolacija od kamene vune debljine 10 cm. Završna obrada fasade će se raditi u dve opcije:

  1. Na većem delu objekta preko termoizolacije ce se nanositi armaturni lepak, armaturna mrežica i kao završni sloj dekorativni malter;
  2. Na preostalom delu objekta će se raditi ventilirajuća fasada na podkonstrukciji sa keramičkim pločama.

 

Ograde na fasadi su kombinacija pune ograde i završnog profila u boji spoljne stolarije, odnosno staklena ograda sa aluminijumskim  profilom na povučenom spratu.

 

Spoljna fasadna stolarija je od aluminijumskih profila sa termo prekidom . Zastakljenje prozora i vrata je troslojnim paketom stakla 4+16+4 mm, unutrašnje Planiclir 4 mm sa niskoemisionom prevlakom, spoljašnje Planitherm 4 mm punjeno argonom. U okviru pozicije je i spoljna zaštita od sunca, aluminijumske roletne sa motornim pogonom. Sa unutrašnje strane se postavljaju prozorske klupice u boji stolarije.  Ulazna vrata u objekat i lokale su od istih profila i istog troslojnog paketa stakla.

Unutrašnja obrada

Svi pregradni zidovi između stanova su od fono bloka debljine 20cm. Pregradni zidovi unutar stanova su od polu bloka debljine 10 cm, osim pregradnih zidova na mokrim čvorovima, oni su od pune opeke. Obziđivanje oko vertikala i šund kanala su od pune opeke debljine 7cm. Zidovi i plafoni su malterisani i završno gletovani i bojeni disperzivnom bojom.

Zidovi u kupatilu, toaletu i kuhinji su obloženi keramičkim pločicama A klase italijanskog ili španskog proizvođača dimenzija 30×60, ili 60×60 cm. Visina oblaganja zidova u kupatilu i toaletu je do plafona, a u kuhinji do visine 1.5-1.6m.

 

Unutrašnja obrada podova je izvedena u skladu sa namenom prostorija: višeslojni hrastov parket  na lepku uljen ili lakiran, ili keramičke pločice lepljene preko cementne košuljice.

Završni podovi na terasama su protivklizne keramičke pločice otporne na atmosferske uticaje. Završna obrada poda garaže na -2 etaži je fero beton a na -1 je epoksidni pod. U tehničkim prostorijama je cementna košuljica. Pod na stepeništu i hodnicima je granitna keramika.

 

Pod u Lokalima je granitna keramika lepljena preko cementne košuljice.

ENTERIJERSKA OPREMA STANOVA

ULAZNA VRATA

Sigurnosna vrata su proizvođača Block Lock Doors, Arrikto Porta ili slično. Plot vrata je obložen mediapanom farbanim poliuretanskim lakom kao zvršnim slojem.

Vrata su opremljena sigurnosnom bravom i odgovarajićim okovom. Obloga praga je u širini štoka vrata.

UNUTRAŠNJA VRATA

Plot vrata je izrađen od medijapana sa ispunom od kartonskog saća ili prošupljene iverice, radi pojačane zvučne izolacije, završno obradjen poliuretanskim lakom u dva sloja.

Okov čine brodske šarke, AGB brava i odgovarajuća ručica.

KERAMIČARSKI RADOVI

U kuhinjama, kupatilima, toaletima postavlja se Španska ili Italijanska granitna keramika, dimenzija 30x60cm i 60x60cm d=9-11mm, laserski sečena, rektifikovana, full body (u slučaju oštećenja boja je ista po čitavoj debljini pločice).

Na terasama podovi se oblažu granitnom protiv kliznom keramikom.

PARKET

Oblaganje podova dnevnog boravka, hodnika i spavaćih soba vrši se višeslojnim parketom sa habajućim slojem od hrastovog masiva. Završna obrada parketa je visoko kvalitetnim lakom, odnosno uljem.

Parket lajsne su visine 6-8cm i izrađuju u tonu parketa.

OPREMA ZA KUPATILA

Sanitarije su I klase iz uvoza, proizvođača  ROCO, CATALANO, DURAVIT ili slično. WC šolja i bide su konzolni, sa ugradnim vodokotlićem i pratećom tipkom.

Tuš kabine opremljene su pregradama od kaljenog stakla d=6mm sa pratećim okovom, protiv kliznom keramikom i linijskim odvodom A klase.

SPUŠTENI PLAFONI

Spušteni plafoni se rade od gips-kartonskih ploča tipa KNAUF na odgovarajućoj aluminijumskoj podkonstrukciji.

MOLERSKO FARBARSKI RADOVI

Boja za zidove i plafone je proizvodjača BEKAMENT, JUB, MAXIMA ili slično. Zidovi I plafoni su završno bojeni punom disperzijom sa svim potrebnim predradnjama i predhodno gletovani u dva sloja.

INSTALACIJE I OPREMA STANOVA

HIDROTEHNIČKE INSTALACIJE

Razvod vodovodne i kanalizacione mreže je izveden PPR i PVC cevima.

Predviđena je centralna priprema tople vode u okviru svake stambene jedinice. Kuhinje se snabdevaju toplom vodom posebnim niskomontažnim bojlerom smeštenim u kuhinjske elemente.

GREJANJE

Kompletan objekat je priključen na sistem daljinskog grejanja. U stanovima je urađeno toplovodno grejanje, dvocevni sistem – tzv. pauk sistem temperaturskog režima 70/50°C, NP6bar sa prinudnom cirkulacijom vode, sa Pex-Al-Pex cevima vođenim u podu.

Kao grejna tela ugrađeni su aluminijumski radijatori proizvođača GLOBAL, sa termostatskim glavama, visine prema podprozorskim parapetima. U kupatilima su ugrađeni cevasti radijatori tzv. ”sušači peškira” odgovarajućih dimenzija. Kao radijatorska armatura predviđeni su uronski radijatorski ventili sa 100% protoka. Svaki stan ima svoj kalorimetar za očitavanje potrošnje.

KLIMATIZACIJA

Za svaki stan je predviđen nezavisni sistem klimatizacije sa po jednom unutrašnjom i spoljašnjom jedinicom, izuzev većih stanova u kojima je ugrađeno više unutrašnjih jedinica za klimatizaciju koje rashlađuju dnevni boravak, odnosno spavaći blok.

Untrašnje jedinice su zidne i postavljene su u zoni koja omogućava rashladu celog prostora.

Upravljanje unutrašnjim jedinicama se ostvaruje pomoću daljinskog upravljača.

ELEKTRIČNE INSTALACIJE

ELEKTRO ORMANI

ELEKTRO ORMANI energetike i telekomunikacija su smešteni u nišma predviđenim za plakare u ulaznim hodnicima. Do svakog stana se dovodi po jedan optički kabl, čime se obezbeđeje mogućnost najmodernijih servisa komunikacija i IP televizije.

VIDEO INTERFON

VIDEO INTERFON je postavljen uz ulazna vrata,

DISTRIBUCIJA SIGNALA

U svakoj sobi u stanu je instaliran mrežni (UTP) priključak za ditribuciju TV signala, dok je u dnevnom boravku instalirano dva UTP priključka. Svi UTP kablovi su povezani na patch panel u centralnom distributivnom ormanu u stanu (strukturno kabliranje).  pa se potrebni signali mogu vrlo lako ditribuirati u željenu prostoriju.

Primenjena je najmodernija optička mreža FTTH (Fiber To The Home) sa direktnim vlaknom do stana, čime se dobijaju neograničene mogućnosti za pristup internetu, distribuciju najkvalitetnijih HD TV signala i ostalim telekomunikacionim servisima.

PREKIDAČI I UTIČNICE

PREKIDAČI I UTIČNICE su proizvodjača  NOPAL LUX tip INTERIO, bele boje.